Volunteers

ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
Αγαπητοί μας εθελοντές,
Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα θέλαμε να ζητήσουμε τη βοήθειά σας, έτσι ώστε το φεστιβάλ να πάρει σάρκα και οστά. Για να γίνει μία αποτελεσματική και χωρίς προβλήματα συνεργασία, με στόχο την σωστή εκπόνηση του σκοπού του φεστιβάλ, θεωρήσαμε σωστό να δώσουμε κάποιους γενικούς κανόνες που καλό θα ήταν να ακολουθηθούν από όλους για να μπορέσουν να αποφευχθούν παρεξηγήσεις.
Σαν εθελοντές θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι όλοι έχουμε ένα κοινό στόχο, έναν σκοπό για τον οποίο δουλεύουμε συλλογικά και είναι ουσιαστικά η κινητήριος δύναμη που μας έφερε στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή. Έχοντας αυτό υπόψη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τα εξής.
Ένας εθελοντής θα πρέπει:
1. Να σέβεται τις αρχές και τους κανόνες μια ομάδας, που θέλει να παραγάγει έργο όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί.
2. Να κάνει τη δουλειά που του έχει ανατεθεί με ζήλο και με βάση τις δυνατότητές του, στο σημείο που ο ίδιος νιώθει ευχαριστημένος.
3. Να έχει συνέπεια απέναντι στη δουλειά που εξυπηρετεί καθώς και στους συνεργάτες του.
4. Να έχει σεβασμό απέναντι στις ιδέες και στην προσωπικότητα των συνομιλητών του, έτσι ώστε να υπάρχει αρμονική συνεργασία και καλό κλίμα στην ομάδα.
5. Να λειτουργεί πάντα γνωρίζοντας τις δυνατότητές του, για να μπορεί να προσφέρει στο έπακρο τις γνώσεις και τα ταλέντα του.
6. Να διατηρεί σεβασμό στην ιεραρχία και να διαχωρίζει τις προσωπικές σχέσεις με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις.
7. Να θυμάται ότι ο τελικός λόγος χρεώνεται πάντα στον ιδρυτή του φεστιβάλ και θα πρέπει να υπάρχει ο καθέκαστος σεβασμός σε αυτό που επιθυμεί.
Έχοντας στο μαυλό μας λοιπόν αυτές τις λίγες αρχές, θα μπορέσουμε να χτίσουμε ένα δυνατό εγχείρημα με σωστές βάσεις και σχέσεις. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι, θα δωθούν βεβαιώσεις συμμετοχής, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο βιογραφικό του κάθε εθελοντή για μελλοντική χρήση.
Εάν υπάρχει κάποιος εθελοντής που δεν συμφωνεί με τις παραπάνω επιταγές ή θέλει να αποχωρήσει από το φεστιβάλ, μπορεί να το πραγματοποιήσει οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη χρονιά, καθώς δεν υπάρχει καμία δεσμευτική ρήτρα. Καλό θα ήταν παρόλα αυτά να προειδοποιήσει τον ιδρυτή του φεστιβάλ ένα σωστό χρονικό διάστημα πριν την αποχώρηση, και σίγουρα όχι ένα μήνα πριν την έναρξη του φεστιβάλ, διότι δεν θα προλάβει να γίνει αντικατάσταση.
Να θυμήσουμε επίσης, ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες προσωπικών δεδομένων όπως ορίζει η νομοθεσία, δηλαδή «Παρέχω τις υπηρεσίες μου χωρίς χρηματικό αντίτιμο, με δική μου βούληση, υποστηρίζοντας τις δράσεις ενός μη κερδοσκοπικού φορέα».
Κλείνοντας να πούμε ότι, οι κανόνες δημιουργήθηκαν εξαιτίας της αύξησης των εθελοντών τα τελευταία χρόνια και θεωρήσαμε ότι ήταν αναγκαίο να υπάρξει ένα μικρό γενικό συμβόλαιο καλής συμεριφοράς, για τη σωστή λειτουργία του φεστιβάλ. Όπως ξέρουμε το φεστιβάλ γίνεται για καλό σκοπό και με πολύ κόπο και αγάπη, οπότε σαν εθελοντές αυτού του εγχειρήματος θα πρέπει να δίνουμε ένα καλό παράδειγμα.
Σας ευχαριστούμε όλους θερμά και από καρδιάς για τη βοήθεια και τη στήριξη κάθε χρόνο, γιατί χωρίς εσάς δεν θα γινόταν τίποτα.
ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ:
Προσφέρω – Βοηθάω – Συμβάλλω – Συνεργάζομαι – Σέβομαι – Επικοινωνώ – Μοιράζομαι – Αισθάνομαι Χρήσιμος

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους τους εθελοντές που κάθε χρόνο στηρίζουν το φεστιβάλ μας!!Χωρίς αυτούς όλα θα ήταν δυσκολότερα !!!

Thank you to all volunteers who every year support the festival,without them it would be difficult !!!