ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ 2024

Ας μην ξεχνάμε τον φιλοζωικό σκοπό της εκδήλωσης μας. Με την αγορά των κουπονιών μας, βοηθάτε και συμβάλλετε κι εσείς στη φροντίδα των αδεσποτούλιων μας. Για να προμηθεύσουμε με ζωοτροφές τους εθελοντές,τους ανθρώπους που καθημερινά ασχολούνται με τα αδέσποτα ζώα της κάθε γειτονιάς!”

Ευχαριστούμε για το άρθρο “Για τα Αδέσποτα της γειτονιάς μας” που μας έκανε φέτος η κ Αναστασια Γεωργακοπούλου η οποία γεννήθηκε στην Καβάλα. Παντρεμενη και μητέρα 2 παιδιών. Δούλεψε στον ξενοδοχειακό και διαφημιστικό κλάδο, με επιτυχία. Αρθρογράφος, Συγγραφέας και στιχουργός. Ήδη κυκλοφορεί ένα ρομαντικό βιβλίο της κι ένα παραμύθι και συμμετέχει σε ομαδικά ανθολόγια. Αρθρογραφεί σε διάφορα sites και περιοδικά. Οι στίχοι της μελοποιουνται από δύο μουσικούς.

(κ. Αναστασια) – “Τετράποδη αγάπη”

Η μητέρα μου πέθανε στη γέννα κι ο πατέρας σκοτώθηκε σε ατύχημα. Με υιοθέτησε τις γιορτές μια οικογένεια κι ο κήπος τους ήταν το δικό μου βασίλειο, χωρίς κλουβί. Η μέρα ξεκινούσε με βόλτα, χάδια και φαγητό. Επαιζα με τα παιδιά τους Όμως πλέον δεν είμαι κουτάβι αλλά ένας μεγαλόσωμος σκύλος. Δεν ταιριάζω, λένε, πια μαζί τους! Μα γιατί; Τι είμαι; Ένα αντικείμενο; Ζωντανός οργανισμός με ψυχή είμαι κι εγώ! Φωνή δεν έχω όμως σου μιλάω! Με τη γλώσσα του σώματος σου δίνω σημάδια για να καταλάβεις τι θέλω, την αγάπη μου, την ευγνωμοσύνη μου και την λύπη μου… Άρχισαν να θυμώνουν μαζί μου, πιάνω πολύ χώρο μου λένε. Με χτύπησαν και για κάποιες μικρές ζημιές που έγιναν καταλάθος. Εκείνη τη μέρα νόμιζα πως θα πηγαίναμε την καθημερινή μας βόλτα. Αντί αυτού όμως βρέθηκα δεμένος σ ένα μικρό κλουβί του κτηνιατρείου. Να περιμένω τι; Δεν άργησα να καταλάβω πως με θεωρούσαν ένα άχρηστο, γέρικο, μεγαλόσωμο σκυλί. Και πλησίαζε η ώρα της ευθανασίας… Άκουσα τον κτηνίατρο να μου λέει “Δεν θα καταλάβεις τίποτα, ησύχασε!” Πως να ησυχάσω …η οικογένεια με εγκατέλειψε με τον χειρότερο τρόπο. Κι ας ήμουν πιστός, κι ας τους αγάπησα. Κι όσο πλησίαζε η ωρα, τόσο έτρεμα και φοβόμουν. Και ξαφνικά το γέλιο κι η φωνή ενός αγοριού ακούστηκε απ’ την μισάνοιχτη πόρτα. Ήταν εκεί με τον μπαμπά του και το κουταβάκι τους .Με είδε! “Μπαμπά να πάρουμε κι αυτό το μεγάλο σκυλί; Θα γίνει ο μπαμπάς του Δία.” Και χάρη σ’ αυτόν τον μικρό μου ήρωα σώθηκα, με κράτησαν στη ζωή! Έχουν περάσει τα χρόνια, είμαι ευτυχισμένος. Και το μικρό κουτάβι είναι πια ένας μεγαλόσωμος φίλος μου. Η οικογένεια μας φροντίζει, μας εμπιστεύετε, μας αγαπάει! Κι εμείς τους αγαπάμε και είμαστε οι καλύτεροι φύλακες του σπιτιού! Μην εγκαταλείπετε τα ζώα χωρίς δεύτερες σκέψεις. Μην επιτρέπετε να θανατώνονται χωρίς να τους δοθεί μια ευκαιρία ζωής. Υπογραφή: Όσκαρ/το σκυλί που σώθηκε.”

Τέλος η συγγραφέας -ποιήτρια Anastasia Georgakopoulou και ο Εκδοτικός οίκος Γλαύκα, προσφέραν σε μια κλήρωση μια καρδιά -μενταγιόν(χρυσό +αχάτης)

Ευχαριστούμε τους ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΡΟΦΕΣ για τα αδέσποτα της γειτονιάς μας

  • Τα εξιδεικευμένα καταστήματα διατροφής και φροντίδας μικρών ζώων Χόμπυ PET SHOP
  • PET SPA Κομμωτήριο Σκύλων κ Παναγιώτης Σαμοθράκης
  • Ιατρείο ζώων συντροφιάς Στάθη Συμεωνίδη & Μάγδας Κοσμίδου